Oude Warande – sterrebos in Tilburg

De Oude Warande

Beknopte informatie over de Oude Warande in Tilburg. Geschiedenis, karakter, omgeving.

Onderwerpen (voorlopig plan)

  • Geschiedenis van dit fantastische sterrebos (zonder onzinnige tussen-n)
  • Flora & fauna – sparren en spechten, eiken en eekhoorns, beuken en aardappelbovisten
  • Plattegronden; landkaarten
  • (De) Grotto, een kunstwerk uit 2009 van Callum Morton, dat dienst doet als kroeg.
  • Wat je tegenkomt rondom de Oude Warande, tegen de klok in: Zwartvensepad en Zwartvenseweg, weelderige plantages met Japanse duizendknoop, de barbaars vernielde spoorverbinding Tilburg-Turnhout (Bels Lijntje), Hockeyvelden, lichtvervuiling, Bredaseweg, louche ‘vrije jongens’ (m/v) die rotzooien met rijksmonumenten en ‘horecaobjecten’, en daarbij illegaal bomen laten kappen, Warandelaan, UvT, Spoorlijn Eindhoven-Breda met kilometers hekken eromheen, want overal moet een hek omheen
  • Noordwestelijk van de Oude Warande: de ‘stadsakker’, als die er tenminste komt. (Eerst zien, en dan verder zien.) Die akker krijgt dan misschien de postmoderne kletskoeknaam Groeituin013 en zal een ‘toegangspoort’ zijn naar nog zo’n term: Stadsbos013 (waar meer stoeptegels liggen dan bomen staan).
  • Afhankelijk van wat er online al gemakkelijk te vinden is: wat informatie opduikelen over het voormalige Tilburgs Dierenpark (hoek Warandelaan/Bredaseweg, tot 1973, nu nauwelijks nog zichtbare sporen) en over zijn geinige afscheidsgeschenk aan de Oude Warande: de Siberische grondeekhoorn.
  • Algemene info over de Lustwarandes die jaarlijks plaatsvinden, van het voorjaar tot in oktober
  • Enzovoorts! (Ja, het geheel is nogal karig en beknopt. Deze pagina heb ik te gauw online gezet.)

Menu

HomeLustwarande 2004Lustwarande 2011Lustwarande 2016Lustwarande 2019logboekW3C-validatorharrie@harriebaken.nl

Plaats een reactie

6 + 5 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: