Oude Warande – sterrebos in Tilburg

De Oude Warande

NB Deze blogpost/pagina over de Oude Warande, het sterrebos waar elk jaar de tentoonstelling “Lustwarande” plaatsvindt, is nog maar een opzetje. Ik zet het toch alvast online om makkelijker te kunnen testen. En misschien kan ik er geleidelijk wat nuttige informatie in kwijt.

De Oude Warande in Tilburg. Een bos, een park. Een leuk, mooi, interessant, spannend en zelfs romantisch sterrebos. Sommigen schrijven ‘sterrenbos’. Dat moeten ze natuurlijk zelf weten. Gelukkig is die bezopen tussen-n alleen verplicht in het onderwijs en in schrijfsels geproduceerd door staatsinstellingen in de regio ‘Nederland’. De witte spelling (van het Witte Boekje/Spellingwijze Onze Taal) laat de beslissing ‘wel of geen tussen-n’ over aan het taalgevoel van de schrijver.

Grotto

In het midden van de ‘ster’ ligt (de) Grotto (gemaakt door de Australische kunstenaar Callum Morton), een kunstwerk en mini-herberg tegelijk.

Warande – het woord

[link naar Jan Renkema] warande, veranda

Oude Warande – natuur, sport, kunst

De Oude Warande is altijd tof om er te wandelen. Weer of geen weer, kunst of geen kunst.

Wat sport betreft zijn er trimbanen met allerlei buitenaardse toestellen en er is een parcours voor de coopertest. Verder weet ik het niet. ;-)

Wanneer de Oude Warande door de stichting Lustwarande vakkundig wordt omgetoverd tot een Lustwarande – en dat gebeurt de laatste jaren elk jaar – is de warande een paar maanden een spannend park/bos met ruim 20 beeldhouwwerken of sculpturen, of hoe je zulke kunstwerken ook wilt noemen. Zie voor een indruk bijvoorbeeld de Lustwarande van 2019, ‘Delirious’.

Warandes elders

Andere warandes (Turnhout, Helmond)

Menu

HomeLustwarande 2019Lustwarande 2011Lustwarande 2004logboekW3C-validatorharrie@harriebaken.nl

Plaats een reactie

drie + zestien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.