Mark Wallinger in De Pont – 2011

Mark Wallinger in De Pont, 2011

Hmz. De bedoeling was (en is nog steeds :) hier een galerij van 6 foto’s uit 2011 te tonen. Het zijn foto’s van delen van de tentoonstelling van Mark Wallinger in museum De Pont. Zie de site van De Pont voor een pagina met 8 werken van Mark Wallinger (IA) die het museum in zijn collectie heeft.

De 6 foto’s heb ik met NextGEN Gallery bij elkaar gezet, maar daarna zag ik ze nergens meer!  ;-)  In plaats daarvan verschijnt hieronder een of andere landkaart die uit OSM (OpenStreetMap) tevoorschijn komt. Gelukkig kon ik vrij gemakkelijk de kaart laten inzoomen op museum De Pont in Tilburg. Pfft. Nou, ik denk dat ik eerst maar ff koffies ga zetten.

Toch nog een galerijtje?

Neen, nog niet gelukt. ’t Is een slideshow geworden. Zomaar automagisch. ;-) ‘k Wor ni goe!

[Dagen later…] Weer een bescheiden vooruitgang: het is geen diashow meer, maar een reeks van 6 losse foto’s. Met weliswaar belachelijke bijschriften erboven – daar moet nog wat aan gebeuren.

[Weer wat later…] De bijschriften waren oorspronkelijk krek eender als de bestandsnamen. Opgelost, nu. Maar de snelheid waarmee men naar een volgende afbeelding kan gaan is 1 ramp. Op m’n tablet kom ik zelfs niet verder dan de derde foto. Wat een domper.

Dit vergt nog enig gepiel

Om te beginnen: achterhalen hoe men de instellingen (dia’s, duimnagels, album) wijzigt. Verder moet ik beschrijvingen of onderschriften kunnen toevoegen.

[Nóg later…] Voorlopig moet het dan maar zo: een combinatie van een serie thumbnails en een slideshow. Op zich wel redelijk, maar het is een zwaktebod: de andere mogelijkheden werkten niet of pas na tig keer herladen. (En het debiele “SLIDESHOW” in all caps onder de plaatjes moet WEG! :)

Kaartje van OpenStreetMap

Menuutje

HomeblogDan Weiss

Geef een reactie