Mark Wallinger in De Pont – 2011

Mark Wallinger in De Pont, 2011

Hmz. De bedoeling was (en is nog steeds :) hier een galerij van 6 foto’s uit 2011 te tonen. Het zijn foto’s van delen van de tentoonstelling ‘MARK’ van Mark Wallinger in museum De Pont die liep van 8 oktober 2011 tot en met 19 februari 2012.
Op de site van De Pont vind je een pagina met 8 werken van Mark Wallinger (IA) die het museum in zijn collectie heeft.

De 6 foto’s heb ik met NextGEN Gallery bij elkaar gezet, maar in het echt zag ik ze vervolgens nergens meer!  ;-)  Toen ben ik eerst maar koffies ga zetten.

Toch nog een galerijtje?

Neen, nog niet gelukt. ’t Is een slideshow geworden. Zomaar automagisch. ;-) ‘k Wor ni goe!

[Dagen later…] Weer een bescheiden vooruitgang: het is geen diashow meer, maar een reeks van 6 losse foto’s. Met weliswaar belachelijke bijschriften erboven – daar moet nog wat aan gebeuren.

[Weer wat later…] De bijschriften waren oorspronkelijk krek eender als de bestandsnamen. Opgelost, nu. Maar de snelheid waarmee men naar een volgende afbeelding kan gaan is 1 ramp. Op m’n tablet kom ik zelfs niet verder dan de derde foto. Wat een domper.

Dit vergt nog enig gepiel

Om te beginnen: achterhalen hoe men de instellingen (dia’s, duimnagels, album) wijzigt. Verder moet ik beschrijvingen of onderschriften kunnen toevoegen.

[Nóg later…] Voorlopig moet het dan maar zo: een combinatie van een serie thumbnails en een slideshow. Op zich wel redelijk, maar het is een zwaktebod: de andere mogelijkheden werkten niet of pas na tig keer herladen. (En het debiele “SLIDESHOW” in all caps onder de plaatjes moet WEG! :)

7 jaar later…

Ergens ‘onder water’ kan ik elke afbeelding voorzien van een omschrijving. Die blijft braaf staan, lijkt het, maar is op de uiteindelijke pagina niet te bespeuren. (Ook de ‘alt-text’ ontbreekt.) Dan voorlopig maar zo:

Foto 1 & 2

According to Mark‘, installatie
100 verschillende stoelen in rijen opgesteld met op de rugleuningen de letters MARK. De stoelen zijn met elkaar verbonden door middel van een bundel witte koorden. Het verdwijnpunt (of juist de oorsprong) ervan bevindt zich hoog in de wand.

Foto 3 – 6

State Britain‘ – 4 foto’s van delen ervan
Het werk State Britain in De Pont was een 43 meter lang lint van spandoeken, protestborden, oorlogsfoto’s, knuffelbeertjes, bebloede kledingstukken en vlaggen. Het was een nauwgezette (en indrukwekkende, vond ik) reconstructie van de ‘klaagmuur’ van vredesactivist Brian William Haw (1949-2011), die daarmee op het Parliament Square in Londen 5 jaren onafgebroken protesteerde tegen de oorlog in Irak. Zie ook: State Britain op Wikipedia (EN) en het gearchiveerde persbericht van Tate Britain over de expositie ‘State Britain.

℘ – DP – ℘

Menuutje

HomeblogDan Weiss

Een reactie plaatsen

%d bloggers liken dit: