Home » Allerlei » Intercity!

Intercity raast door de Korstmos!

Bijgewerkt op 2022-08-26 om 11:15:48 door Harrie

Epische filmopname van een intercity nabij Stilburg

Een intercity van Tilburg naar Breda en verder

Met m’n gsm

Op 22 juli 2019 liep ik vanaf de spoorwegovergang van/op/in de Zwartvenseweg langs de spoorlijn in westelijke richting. Voor de gein en om m’n gsm (een Fairphone 3/FP3) uit te proberen, schoot ik een film van deze intercity.

De bediening deed ik gedeeltelijk verbaal, dat wil zeggen: ik riep tegen m’n gsm wat ie moest doen. Vandaar dat je op het eind van de bloedstollende en vooral iconische en awesome treinscène mijn stem hoort die tamelijk tevergeefs roept dat het moet stoppen.

Nee, niet tegen de intercity

Ja, neen, niet tegen de intercity dat ie moet stoppen. Neen, natuurlijk niet, dat zou te gek zijn voor woorden en ook om los te lopen. Mensen die zoiets tegen een intercity roepen, moet je niet los laten lopen. De machinist wil gewoon gauw naar huis. Voor koffies en zo. Dus “stop” roepen, dat doen we beter niet.

Uploaden naar de eigen server

Oké, dat is dus een mp4 die ik in de mediabibliotheek van WP heb gezet met behulp van de afdeling ‘Media’ -> ‘Nieuw bestand’ (NB De maximale upload moet voldoende zijn verhoogd.)

Uploaden naar Vimeo

Hieronder komt dezelfde film, maar dan vanaf de server van Vimeo:

Intercity op weg van Tilburg naar Breda. 22 juli 2019.

Gelukt!

Zoals gezegd: gelukt! Een verschil tussen de twee mp4’s om rekening mee te houden kan ik alvast melden. De ‘eigen’ upload werkt óók in de WordPress-editor, ik bedoel dat de intercity keihard voorbij raast. De versie op/bij Vimeo doet niks.

Maar in een andere browser die je open hebt staan, maar dan eentje waarmee je niet in WP ingelogd bent, zodat je als het ware een gewone bezoeker bent, rijdt de intercity ook in de editor. [3 maanden later. Dat is gelul, Baken. Als je de editor gebruikt, ben je per definitie ingelogd in WP. Lapzwans.]

Nog een test: de moorden in Bagdad

Oost-Bagdad 2007 – ‘gamende’ soldaten schieten vanuit een heli Iraakse burgers aan flarden. FreeJulianAssangeNOW


Test ‘gelukt’. Oorlogsmisdaden gepleegd in Irak namens het Amerikaanse Rijk, worden ‘half gecensureerd’ en kan men niet op de eigen site laten zien. Ik hoop te kunnen achterhalen wanneer God 2.0 (eigendom van Alphabet Inc.) met deze censuur begonnen is en waarmee het bedrijf die denkt goed te praten.

Putin

En toen werd het februari 2022. Oekraïne wordt aangevallen door het leger van de heersende klasse in Rusland. Dezelfde hufters die de video van de moordpartij in Bagdad censureren, blokkeren vanaf begin maart complete websites zoals Russia Today (RT).

har@harbeidbak:~> curl -I https://rt.com/
curl: (6) Could not resolve host: rt.com

Muziek van Bandcamp

Eerst testen of men na insluiten alle nummers kan beluisteren, en dan pas op een dagboekbladzijde zetten en/of kopen. Dat zal ze leren.

Nou, het is gewoon kut mee te kort gebakken kweeperen METZONDER SAUS, zeg maar. Van die zooi van Dan Weiss zijn telkens maar 2 tracks te beluisteren. Bah. Ik schrijf Bandcamp een mail en zeg ze dat ik geen platen meer koop waarvan het embedden niet volledig werkt. Dát zal ze leren.

MAAR, en, want, dus je hoeft deze omslachtige test niet te doen. Op Bandcamp.com zelf kun je al zien welke nummers te horen zullen zijn, begon gisteren te me door te dringen.

Dan Weiss – 3x

Broodkruimels – test

Op deze pagina nog een test: mijn eerste breadcrumbs. Die heb ik hard nodig voor pagina’s (strikt genomen zijn het ‘berichten’) die ik in meerdere delen moet opsplitsen. Dat geldt in de eerste plaats voor m’n dagboek. Dat gaat al gauw bestaan uit tientallen pagina’s en op den duur uit honderden.

Directory’s te veel

De eerste navigatie met broodkruimels (hieronder) geeft meteen al een onaangename verrassing. In de editor lees ik: “Home » Allerlei » Intercity!” maar in m’n tweede browser staat ook “blog” ertussen. (Dat heb ik inmiddels kunnen verwijderen.) “Allerlei” is ook redelijk dom, maar niet erg: het is de categorie. Dat wordt dan in het geval van het dagboek: “weblog” of “dagboek” of “dagelijks” – daar moet ik nog over piekeren.

NB Vergeet de broodkruimels maar weer, want het moet helemaal anders, blijkt plotsklaps. ;-)

home | overzicht | Oude Warande| Lustwarande 2021 – STATIONS | LW 2019 | LW 2018 | LW 2017 | LW 2016 | LW 2015 | LW 2011 | Lustwarande 2004 | Mark Wallinger | Dan Weiss | Richard Long | logboek | archiveren | validator | harrie@harriebaken.nl |dagboek

Home » Allerlei » Intercity!

Plaats een reactie

vijf × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.