Home » dagboek » Week 16/2022

Week 16-2022 | Dagboek uit het bos

Bijgewerkt op 2022-07-06 om 21:06:06 door Harrie

18 – 24 april 2022

Week 16-2022, met muziek van Frantz Casseus gespeeld door gitarist Marc Ribot. Mijn favoriete nummer is voorlopig: 12. Congo.

Marc Ribot – Marc Ribot Plays Solo Guitar Works of Frantz Casseus

Maandag 18 april 2022

Niks

Nul

Dinsdag 19 april 2022

Anarcho-communistische vlag:

Anarchistenvlag voor week 16-2022
Experiment met een SVG (scalable vector graphics)

Woensdag 20 april 2022

De staat, je grootste vijand

… en omgekeerd

Een speurtocht naar de datahonger van de overheid: ze weten meer over mij dan ikzelf, Gidi Pols in Trouw, 20 april 2022 [archive.today]

Journalist Gidi Pols zocht uit welke overheidsorganisaties over zijn persoonsgegevens beschikken. Conclusie: de overheid weet veel meer over hem dan hij ooit hadden kunnen bevroeden.

Donderdag 21 april 2022

Han Bennink

Han Bennink speelt alsof de drums kapot moeten, Koen Spil in Mare, 21 april 2022. Leuk artikel, naar aanleiding van de viering van Benninks verjaardag. Op 17 april is hij tachtig geworden.

Bezetene

Op zijn tachtigste verjaardag speelt de eigenzinnige drumlegende Han Bennink nog steeds als een bezetene. ‘Ik haat free jazz. Wat nou free? Krijg je er niet voor betaald?’

Vroeger verzamelde ik opgezette dieren, ik had toen ook een mensenschedel. Daar drumde ik soms op. Thuis heb ik nu het schild van een soepschildpad. Als je die omdraait en je begint te drummen, dan maakt het een prachtig geluid.

Hij werd een van de kernfiguren van de Nederlands jazzscene sinds de jaren zestig van de vorige eeuw, toen hij het Instant Composers Pool (ICP) oprichtte met Misha Mengelberg en Willem Breuker. Hier gingen improvisatie, humor en absurdisme hand in hand.

Een geweldig voorbeeld van dat laatste allemaal kun je zien in de volgende video (YouTube/Alphabet Inc.). Ongelooflijk goed voor je humeur!

Misha Mengelberg en Han Bennink – ICP Duo – omstreeks 1981 – 11 minuten

Vrijdag 22 april 2022

Pointer over verdozing

Wijkevoort, bijvoorbeeld

Uitzending op zondag 24 april op NPO 2 om 22.10h

Zondag 24 april 2022

Verdozing

Verdozing gaat door: nog drie miljoen vierkante meter aan distributiecentra in aantocht, Bijou van der Borst, Romy van Dijk, Janna Nieuwenhuijzen, Coen Ramaer en Karlijn Saris, Trouw 24 april 2022 [archive.today]

Het kabinet wil ‘verdozing’ van het landschap tegengaan, provincies zijn bezig met plannen om er paal en perk aan te stellen, en toch komen er tot eind 2023 nog zeker 64 grote distributiecentra bij in Nederland. Die beslaan minstens drie miljoen vierkante meter, het oppervlak van zo’n 450 voetbalvelden.

Dat blijkt uit een analyse van cijfers van vakblad Cobouw, door platform voor onderzoeksjournalistiek Investico en Pointer voor onder meer Trouw en De Groene Amsterdammer. De distributiecentra komen in ruim de helft van de gevallen te staan op plekken die nu nog groen zijn, zoals weilanden.

Landkaarten in het onderzoek

In het artikel staat: “Samen met Pointer bracht Investico in kaart op welke plekken er de komende jaren nog grote distributiecentra bijkomen. Door hieronder postcode in te voeren kan je bekijken waar er in de buurt van jouw woonplaats ‘dozen’ zullen verrijzen.

Dus ik tikte m’n postcode in, maar Wijkevoort kwam niet tevoorschijn. Noch bij ‘geplande distributiecentra’, noch bij ‘ruimte voor distributiecentra’. Dus ikke naar Twitter om dat te melden.

Op Twitter

Hierboven mijn opmerking
Hierboven de reacties

Investico

Het artikel dat Bijou van der Borst (@BijouvdBorst) hierboven noemt, is ongeveer hetzelfde als dat in Trouw (zie boven) en heeft dezelfde auteurs:

Komend jaar zeker 64 nieuwe distributiecentra in aanbouw, [archive.org] maar ook hierin staat Wijkevoort niet op de kaart, noch letterlijk, noch figuurlijk.

Lopen

Hieronder staat weer mijn ‘blokje om’ (gemaakt op Afstandmeten.nl). Ik heb een plug-in voor het insluiten van een iframe geïnstalleerd. Ik hoop dat het kaartje nu ook op handhelds wordt weergegeven.

Marstempo, ca. 5 km

Vanmiddag heb ik de hele route gelopen. Eerst een beetje aarzelend, want die kutrug, hè. Als ik al voor het spoorviaduct m’n rug voel, keer ik om, was m’n plan. Maar het ging hartstikke goed.

Ereprijs

Heb ik die middag een ereprijs gewonnen? Nee, in het geheel niet. Veronica wel.

Na de rotonde bij Witbrantlaan Oost, ongeveer bij het gele bordje nr. 2, zag ik in de berm een fantastisch mooie Gewone ereprijs (Veronica chamaedrys). Daar ging mijn tijdregistratie! (Ik wilde eigenlijk weten of het tempo waarin ik nu liep, slomer was dan een jaar geleden.)

Maar die Ereprijs was de vertraging waard, kijk maar: Waarneming.nl, Gewone ereprijs, Harrie Baken. Toen ik de foto ter determinatie had geüpload, viel mijn oog daar op het onderdeel ‘locatie’. Die was… het Wilmabos!

Wilmabos

De naam Wilmabos heb ik wel op oude kaarten zien staan, maar de herkomst ervan weet ik nog niet. De omvang van het (nogal toegetakelde) bos is vermoedelijk het gebied binnen de blauwe lijnen op Waarneming.nl.

Asfalt hier, asfalt daar

Het asfalt van de Van Voorstweg (die officieel een belachelijk lange naam heeft) is “natuurlijk” dwars door, op en over het Wilmabos heen geflikkerd. Zoals de hele landstreek NL kapot is gesneden door brede strepen asfalt. Bels ook. Bijna de hele rest ook.

Maar het was wel heel grappig toevallig! Aanstaande donderdag ga ik namelijk wandelen met Stip en… Wilma. Van Wilma heb ik de opdracht gekregen een verantwoorde route uit te stippelen. Haha! Dat komt voor mekaar.

home | overzicht | Oude Warande | Lustwarande 2022 – GODHEAD | LW 2021 | LW 2019 | LW 2018 | LW 2017 | LW 2016 | LW 2015 | LW 2011 | LW 2004 | Mark Wallinger | Dan Weiss | Richard Long | archieven | WP-app | validator

mail harrie@harriebaken.nl

dagboek (alle weken)
… | week 15/2022 | week 16/2022 | week 17/2022 | … | week 20/2022 | week 21/2022

Plaats een reactie

negentien + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.